Without vhd-util no way to start Cloudstack with Citrix XenServer Hypervisor

We are using Citrix XenServer with Cloudstack and it was first time to installation.

After installation over we saw that at the startup Cloudstack is deploying two system VMs one is console proxy (CP) other is secondary storage VM (SSVM) but this installations never over , until solve the problem its almost 200 deployment request generated by system.

if you choose the Citrix XenServer as a hypervisor , you should have vhd-util to run everything well. Looks like its used on every bit of vhd process like snapshot,create,check bla bla

Two problems we have , first is which vhd-util because when you connect hypervisor via cli there is already vhd-util there ? and second where we have to put.

First question answer ;  You have to download it from here http://download.cloud.com.s3.amazonaws.com/tools/vhd-util this is described here https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-134

Second question answer ; You have to put vhd-util on each Citrix XenServer hypervisor under /opt/xensource/bin/ folder

After this two things everything is start to work quite well.

Have a fun with Cloudstack and Citrix XenServer
Subscribe cloudstack user mailing list
VM

Posted on 10/11/2013, in Cloudstack and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: