none XIV to XIV migration and unrecognized datastore

Yesterday i was testing none XIV storage to XIV migration. Very interesting that LUN is somehow discovered but no way to see it as a datastore.

I tried to recognize datastore with existing signature or push to re-signature it but still datastore was not available.

I checked the log file vmkernel under /var/log and understand there is an issue with reservation somehow.

3th article on list said that this issue caused VAAI enabled and ATS Only datastores, but it should be fixed with 5.0 Update 1 and 5.1 but i was using 5.1 and not  yet tested with 5.5

After disable VAAI like below vmware recognized the datastore.

esxcli system settings advanced set -i 0 -o /VMFS3/HardwareAcceleratedLocking

I guess for vmware point of view or virtualization point of view still storage vmotion is better way to migrate.

Some articles from vmware

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1003988

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1014953

http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=2006858

 

 

Posted on 24/09/2013, in vSphere5, XIV and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: